2013. december 16., hétfő

TSMT



Ötszáznyolcan feladatunk van, melyet a gyermek vizsgálati eredményét alapul véve (50%-nál alacsonyabb eredmény az „Állapot és mozgásvizsgálatban”, 1–1,5 évnél nagyobb elmaradás a nagy vizsgálati területeken, akadályozott övezet a DeGangi-Berk-tesztben, illetve az irányíthatóság és az együttműködés teljes hiánya) home-training formában betanítunk a szülőknek, akik 2–3 hetente kontrollvizsgálat keretében bemutatják az aktuális állapotot. A tréningeket 8–12 hétig kell a gyermek állapotának megfelelő mennyiségben végrehajtani.
Egy súlyosabban / kiterjedtebben sérült gyermek 3–6 egyéni TSMT-tréning után jutnak olyan fejlettségi szintre, hogy képesek legyenek a csoportos TSMT-fejlesztésben részt venni. A foglalkozások 4-8, maximum 12 fős csoportokban történnek. A HRG és a TSMT-módszerek regressziós szemléletű, neuro- és szenzomotoros vizsgálatokat figyelembe vevő, igen sok fejlesztő feladattal rendelkező, eszközigényes mozgásfejleszési lehetőségek. Elméleti alapjuk azonos a szenzoros integrációs terápiákéival (például Ayres nevével beazonosítható a legismertebb SI-terápia), de hatásmechanizmusuk alaposabban kidolgozott, mivel az edzéselmélet alapszabályainak alkalmazását építettük be mindkét magyar módszerbe. A HRG és a TSMT-módszer együttes használatával az organikus éretlenség hamarabb elmulasztható, és az elért fejlődési eredmények tartósabban megszilárdulnak, ezután jobban lehet erre építeni speciális felzárkóztató terápiákat (a gyermek magasabb szinten, jobb figyelmi-megértési, utánzási, emlékezeti képességgel hamarabb fog javulni a többi terápia hatására, mint az alapozó HRG-TSMT-szenzomotoros fejlesztés nélkül.


TSMT 
Fórumok:




1 megjegyzés:

  1. Üdvözlöm!
    Jordán Gabriella vagyok, óvodapedagógus és egyéni TSMT –I. mozgásterapeuta.
    Szülőként saját gyermekemen keresztül tapasztaltam meg, hogy a terápia milyen kiemelkedő hatással van a mozgásilag és idegrendszerileg éretlen gyermekek fejlődésére. Ekkor határoztam el, hogy magam is mozgásterapeuta szeretnék lenni, hogy a saját kisfiamon kívül minél több gyermeknek segíthessek.
    Honlapom: http://tsmt-mozgaskucko-dunaujvaros.mozello.hu/
    Tevékenységeim:
    1.) Longi Kid Komplex Gyermek Felmérés
    2.) TSMT-I egyéni terápia
    Forduljanak hozzám bizalommal!

    VálaszTörlés

Ide írhatsz!